Progettazione, costruzione, vendita d'impianti di essiccazione, compostaggio, e tostatura.
La Scolari S.R.L progetta e realizza impianti d’ essiccazione, disidratazione e compostaggio dal 1950. È conosciuta come una delle più importanti aziende italiane del settore.


A Scolari cég 1950 óta tervez és gyárt szárító, vízelvonó, és komposztáló berendezéseket, mint az egyik legjelentősebb cég az olasz szektorban.

A tevékenységét Paderno Franciacorta ban (Brescia mellett 8 km-re) folytatja 8.000 m2-en, amiből 4.500 m2 fedett, daruzott (6 db híddaruval) szerelőcsarnok.

Tulajdonosa értékes hazai és nemzetközi találmányoknak, melyeket folyamatosan fejleszt, azért hogy berendezései pl. jobb hőhasznosításúak legyenek, ezzel csökkenjen a felhasznált energia költsége, mert annak az ára folyamatosan emelkedik.

Amíg kezdetben, az 1950-es években kézi és félautomata berendezéseket gyártott, amik a szabad ég alatt kerültek elhelyezésre, addig ma, hála a fejlett technológiák felhasználásának, a folyamatos fejlesztésnek, a berendezéseik pl. levegő újrahasznosítással, levegőszűréssel, por és szag visszatartással, teljesen automatizált módon működnek PLC vezérlés mellett.

Minden berendezés/modell tervezését és gyártását megelőzi az ügyfél speciális igényének a megvizsgálása és szükség esetén, a feldolgozandó anyagok mitáinak az elemzése laborban, vagy próbagyártás során a gyakorlatban, akár prototípus berendezéssel.

A javasolt technológia, amellyel az ügyfelünk igényének szeretnénk megfelelni, megadja a lehető legjobb hőhasznosítás elérését és a feldolgozott termék kíváló homogenitását.
A berendezéseket jellemzi az egyszerű, ésszerű működtethetőség, a kiváló kivitelezés és a teljes gyártási folyamat ellenőrzése.

A Scolari cég szárítóberenbezései megtalálhatók az EU-ban, Kelet-Európában, az USA-ban, Afrikában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Közel-Keleten, Oroszországban és a régi Szovjet tagköztársaságokban.

A főbb kezelt termékek köre:

CIVIL RESIDUALS

R.D.F- C.D.R.   Muds   Residual loam’s

ALIMENTARY

Nuts Chestnuts Hazelnuts Almonds Peanuts
Breadcrumbs Pumpkin seeds Tea Pressing Cereals  

AGRO-INDUSTRIAL

Sawdust – chips Medicinal herbs Leather residuals Cube and pressing products Cotton seeds
Eggshells Grape stones P.E.T, polyethylene, rubber Sea salt Washing seeds
Holticultural seeds Cereals and oleagineous seeds Beet seeds Cereal and oleagineous Forages

COMPOSTING

Organic muds Fowl’s dropping and avicule trash Cattle manure Digested RSU humid fraction