Progettazione, costruzione, vendita d'impianti di essiccazione, compostaggio, e tostatura.
La Scolari S.R.L progetta e realizza impianti d’ essiccazione, disidratazione e compostaggio dal 1950. È conosciuta come una delle più importanti aziende italiane del settore.


Scolari srl proiecteaza si realizeaza utilaje de uscare, deshidratare si de amestecare si omogenizare din 1950 si este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai importante societati italiene din domeniu.
Activitatea se desfasoara in localitatea Paderno Franciacorta (la 8 km. de Brescia) pe o suprafata de 8.000 m2, din care 4.500 m2 este constructie, cu un birou avansat din punct de vedere tehnologic si dotat cu 6 poduri rulante.
Titularul unor importante brevete nationale si internationale, adapteaza si imbunatateste in mod constant propriile utilaje pentru a obtine cel mai bun randament termic si pentru a reduce efectele costurilor energetice in continua crestere.

Se incepe, in 1950, cu utilaje manuale sau semiautomatice descoperite, si se realizeaza la momentul actual, datorita unei tehnologii in continua evolutie, utilaje cu sisteme de recirculare integrala a aerului, filtrare, inlaturare de pulberi si mirosuri, total automatice, coordonate de software PLC.

Fiecare utilaj este proiectat si realizat dupa ce s-au analizat cerintele individuale ale clientilor, si, daca este necesar, mostre reprezentative de material de tratat prin probe si verificari in laborator si/sau probe practice pe utilajul pilot.

Tehnologia propusa, pentru a rezolva cerintele exprimate de clientela, este realizata pentru a se obtine cel mai bun randament termic si cea mai buna omogenitate finala a produsului de tratat.

Utilajele sunt caracterizate prin simplicitatea functionarii si realizarii atat ca instalatii specifìce, cat si ca linie complexa de prelucrare.
Scolari a instalat utilaje de uscare in UE, Europa de Est, S.U.A., Africa, America Latina, Asia si Orientul Mijlociu, U.R.S.S., tari foste sovietice.

The most treated products:

CIVIL RESIDUALS

R.D.F- C.D.R. Muds Residual loam’s

ALIMENTARY

Nuts Chestnuts Hazelnuts Almonds Peanuts
Breadcrumbs Pumpkin seeds Tea Pressing Cereals

AGRO-INDUSTRIAL

Sawdust – chips Medicinal herbs Leather residuals Cube and pressing products Cotton seeds
Eggshells Grape stones P.E.T, polyethylene, rubber Sea salt Washing seeds
Holticultural seeds Cereals and oleagineous seeds Beet seeds Cereal and oleagineous Forages

COMPOSTING

Organic muds Cattle manure Digested RSU humid fraction